2016 szín és illat-trendjei a szappankészítésben

szappankészítésben

ÍRTA: Szappan Mentor

Csiszár Andrea vagyok, SzappanMentorként allergiásoknak és hobbi szappankészítőknek segítek a szappankészítésben és a saját üzlet felépítésében. Legyen a szappankészítés újra olyan természetes az otthonokban, mint régen!

2016 szín és illat-trendjei a szappankészítésben – Készítettél már ilyet?
De milyen is az a szappan, ami trendi 2016-ban? Megmarad-e a természetesség?

A válasz: ez csak rajtad múlik!
Azért elképzelhető, hogy a glitteres résznél elkerekedik a szemed… 🙂 De ne együk forrón a kását, és keressük meg az egyensúlyt!
A végén megmutatom, hol vélem megtalálni 🙂

Illat-trendek, 2016

– Az idén tovább hódítanak a természetre emlékeztető, finom, diszkrét illatok. Mindez az embereknek abból a vágyából táplálkozik, hogy lassíthassanak, és feltöltődhessenek a természetben.
Ez a tendencia egyre erősödik, és olykor párosul keleti ihletésű, egzotikus-fűszeres illatokkal.

– A másik illat-trendben uralkodóak a természet illatain belül a gyümölcsök illatai, és a citrus-illatok.
A kozmetikumok illata gyakran az ehető gyümölcsökre emlékeztet, és a természetesség jegyében gyakran ehető kozmetikumként találkozunk velük a marketingkommunikációban. Nagy sikerrel alkalmaznak együtt gyümölcsös és virágos illatkompozíciókat.

Szín-trendek

– Hódít a természetes megjelenés. A kontúr-hóbort 2015-ben indult, és nem más, mint a finom kontúrozás technikája. Természetes arc, természetes megjelenés, semleges árnyalatok.
Semleges pasztell színek a szájon, körmökön is. Nem trendi a műköröm. Valójában az egyetlen trend, mely eltér a természetes, finom megjelenéstől, az a csillogás.

– Az egyetlen kivétel a természetesség alól:
glitter, csillám mindenütt.
A szemen vagy a körmökön, még a hajon és a szakállon (!) is ez a trend 2016-ban. Eseményeken szinte kötelező csillogni! 🙂

– A legnagyobb újdonság 2016-ban a színárnyalatok, és hogy a nemek szempontjából teljesen semleges, mind a férfiak és a nők számára készült termékeknek hasonló a színsémájuk.

A szappan, ami természetes is, és trendi is

Ha így csinálod, nem áldozol fel semmit az egészségességből a divat oltárán, mégis trendi szappanod lesz:

#1 Használj natúr vajakat, természetes adalékokat – ahogy mindig!

#2 A fő színed lehet bármilyen szín, ami előfordul a természetben: zöld, sárga, barna, kék, vörös…

Miért ne készíthetnél most egy őszi színpompában játszó szappant?

#3 Oszd 2-4 felé a masszát, használd a fő szín 2-3 semlegesebb, halványabb árnyalatát! Ezt legkönnyebben úgy érheted el, hogy a kisebb mennyiségű masszákba egyre kevesebb adalékot teszel.
Pl. kakaóporból fél evőkanálnyit, majd a nem sokkal kevesebb masszába sokkal kevesebb színezőt, pl. fél kávéskanálnyi kakaóport.

#4 Ha szeretnél nagy kontrasztot a színezés nélküli, és a színezett részek között, akkor használj az egyik részbe Titán-dioxidot (ha ez még belefér számodra a természetességbe). Ha nem fér bele, akkor legyen a recepted nagy százalékban olívaolajos, mert akkor kevésbé lesz sárgás színű színezés nélkül.

#5 A 40%-nál magasabb olívatartalomnak meglesz az az előnye is, hogy sokáig formázható, hígabb masszát kapsz, ami nem sűrűsödik túl gyorsan. Időt hagy a színezgetésre és öntögetésre.

#6 Szép hatást érhetsz örvény-technikával tömbszappanban, de felváltva öntögetve, és a végén egy pálcikával belekeverve az egyedi formákban is jól mutat.

#7 Élelmiszer-színező porral, Mica-porral megmaradhatsz a természetesség közelében. Teheted az egyik rétegbe is, de elegendő néhány csepp a tetejére, és már meg is bolondítottad, megvan a csillogás.

#8 Az illatosítással vigyázz: gyümölcs illóolaj nem létezik, illatolajat itt ne használj, mert túl gyorsan pudingosít. Legyen inkább citrom, citromfű, grapefruit, bergamott, kubeba, lime… (A narancsot is hagyd ki, mert az is felgyorsítja a keményedést.)

Természetes, szép, és még trendi is 🙂

Iratkozz fel a Youtube csatornára, kövess a Facebook-on!

Miért jó dolog szappant készíteni?

Ebben az ingyenes videótréningben megmutatom, milyen eszközökre és anyagokra lesz szükséged a szappankészítéshez. Valamint megnézzük, hogyan lehet kudarcmentesen csinálni. 

Töltsd ki az űrlapot, és kérd a tréninget!

Nézd meg ezeket is:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com