Szappankészítés blog - Segítség szappankészítőknek

Szappan Mentor

Szappankészítés allergiásoknak

Blog

Tavaszi szappan

Posted by on 20:33 in Adalékok, Esettanulmány, Haladóknak, Kezdő szappankészítőknek, Kutatás, Recepttervezés, Szappankészítés, Szappanrecept, Színezés, Tartósság | 0 comments

Tavaszi szappan

Hogyan változik meg a Tavaszi szappan külseje az érési időben? Erre a kérdésre is keressük a választ. Készítünk, fotózunk, tanulunk – együtt. Nézd meg a 8 hetes Szappankészítés Kihívásra készült szappanok fotóit, hétről hétre gyarapítjuk a galériát! Tavaszi szappan – 8 hetes Szappankészítés Kihívás A Tavaszi szappan receptje Olajok Folyadék Adalékok Illatosítás 9% kakaóvaj Kecsketej Rózsaszín és sárga élelmiszer színező Citronella illóolaj 9% shea-vaj 46% pálmavaj 9% kókuszvaj 27% olívaolaj A Tavaszi szappan jellemzői Nagyon kemény, tartós szappant tervezett Suzana Knezevic ezzel a recepttel, 73-28% a szilárd és folyékony arány. Kevés kókuszvajat tett bele, mindössze 9%-ot, ezért a habzása visszafogott lesz. A pálmavaj magas aránya talán szokatlannak tűnhet elsőre, de kipróbálásra érdemes, hiszen ott vannak mellette az ápolóbb vajak és az olívaolaj is, de a kecsketej is hozzájárul a habhoz. Az illata a frissességet, vidámságot erősíti, akárcsak a tavaszi virágszínek, melyek egyelőre úgy tűnik, nem sokat változtak az elmúlt 5 hét alatt. Talán kicsit halványodnak az idő múlásával. A Tavaszi szappan küllemének változását ebben a Galériában követheted nyomon. A Szappankészítés Kihívás másik 13 szappanját láthatod egyben itt. * A fényképek nem teljesen azokat a színeket adják vissza, amiket akkor érzékelnénk, ha a kezünkben tartanánk azokat, de a fotókat igyekszünk azonos beállításban és megvilágításban készíteni. Közülünk senki sem profi fotós, de nem is ez a lényeg a Kihívásban, hanem a tapasztalatszerzés és megfigyelés. A képsorozatok így is visszaadják az érés...

read more

Szőlőmagolajos szappan

Posted by on 18:55 in Esettanulmány, Haladóknak, Illatosítás, Kezdő szappankészítőknek, Kutatás, Szappankészítés, Szappanrecept, Tartósság | 0 comments

Szőlőmagolajos szappan

Hogyan változik meg a Szőlőmagolajos szappan külseje az érési időben? Erre a kérdésre is keressük a választ. Készítünk, fotózunk, tanulunk – együtt. Nézd meg a 8 hetes Szappankészítés Kihívásra készült szappanok fotóit, hétről hétre gyarapítjuk a galériát! Szőlőmagolajos szappan – 8 hetes Szappankészítés Kihívás A Szőlőmagolajos szappan receptje  Olajok  Folyadék  Adalékok  Illatosítás  30% Kókuszvaj  Desztillált víz –  Vanília olaj  30% Pálmavaj  20% Napraforgóolaj  20% Szőlőmagolaj A Szőlőmagolajos szappan jellemzői Ismét egy egyszerűségében szép szappant mutatunk be, amit normál vagy zsíros bőrre ajánl Mergl Diána, a Szőlőmagolajos szappan készítője. Ő vanília illatot adott hozzá, de kiemeli, hogy normál vagy zsíros bőrre való illóolajat ajánl a szőlőmagolajhoz. Ez a szappan 60-40%-ban tartalmaz szilárd és folyékony olajokat , sejthető hát, hogy nem lesz túl gyorsan kopó tisztálkodószer belőle. A szőlőmagolaj egyike azoknak az olajoknak, melyek elfogyasztva és külsőleg alkalmazva is áldás a szervezetünknek. Ezen a szappanon a natúr szappanszín esetleges változásait figyelhetjük meg, hiszen nem tartalmaz az illóolajon kívül semmi más adalékanyagot. A 4 olaj közül a napraforgóé és a szőlőmagolajé kimondottan jó bőrápoló hatással bír, ami összességében igen előnyösen befolyásolja a 30% kókusz szárító hatását. A szappan különlegességét az illata adja Habár nem beszéltük meg a Kihívásra jelentkezőkkel, ki milyet készít majd, de nagyon jó, hogy egy ilyen is van a szappanok között! Dia szappanja éppen most 2 hetes, így várjuk róla a 3. képet (az elsőt egynaposan, a másodikat egyhetesen készítjük, és így tovább). Ha te is vonzódsz a nemesen egyszerű szappanokhoz, akkor a Diószappant is feltétlenül nézd meg. A Szőlőmagolajos szappan küllemének változását ebben a Galériában követheted nyomon. A Szappankészítés Kihívás másik 13 szappanját láthatod egyben itt. * A fényképek nem teljesen azokat a színeket adják vissza, amiket akkor érzékelnénk, ha a kezünkben tartanánk azokat, de a fotókat igyekszünk azonos beállításban és megvilágításban készíteni. Közülünk senki sem profi fotós, de nem is ez a lényeg a Kihívásban, hanem a tapasztalatszerzés és megfigyelés. A képsorozatok így is visszaadják az érés...

read more

Levendulás szappan

Posted by on 20:05 in Adalékok, Díszítés, Esettanulmány, Haladóknak, Kutatás, Szappankészítés, Szappanrecept, Színezés, Tartósság | 0 comments

Levendulás szappan

Hogyan változik a Levendulás szappan az érési időben? Erre a kérdésre IS keressük a választ. Készítünk, fotózunk, tanulunk – együtt. Nézd meg a 8 hetes Szappankészítés Kihívásra készült szappanok fotóit, hétről hétre gyarapítjuk a galériát! Levendulás szappan – 8 hetes Szappankészítés Kihívás A Levendulás szappan receptje  Olajok  Folyadék  Adalékok  Illatosítás  44% Olívaolaj Desztillált víz Mák  Levendula illóolaj  17% Kókuszolaj Szénpor  4% Ricinusolaj Lila mica  5 % Kakaóvaj Kukoricakeményítő  15 % Shea-vaj  15 % Kukoricacsíraolaj A Levendulás szappan jellemzői Kis Rita készítette ezt a nagyon jól ápoló szappant. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy 3 kiváló bőrápoló hatású olaj van benne: a ricinus-, az olíva- és a kukoricacsíra olaj is ilyen. A ricinus azért is jó, hogy belekerült, mert kókuszból csak 14-15%-ot tartalmaz, a két habosító olaj együtt már jobb eredményt fog elérni, mintha csak a kókuszolaj adná egymagában a hab javát. Azt, hogy viszonylag puha szappant kap majd az érési idő után Rita, már a (kb.) 37%-63% kemény-folyékony olajok aránya is sejteti. Nagyon jó szappan lesz belőle, kicsit sem fog szárítani. A 63%-ból 44% az olívaolaj, amitől már egymagában is azt érezzük, hogy krémezzük magunkat, nem is szappanozzuk. A színekről A fehér részt csak a natúr szappan színe adja magában. Erről jut eszembe: a minap kérdés volt, hogy a sárgás alapszappan színét hogyan lehet kicselezni, hogy fehérebb legyen. Az előbbit ugyanis nehezebb színezni, mert a végeredmény színét erősen befolyásolja a sárgás alapszín. Konkrétan, ami lilának indult, abból könnyen lesz piszkosszürke… A fehér színt pontosan így lehet elérni, ahogyan ebben a receptben is látjuk; összetétel kérdése. A Levendulás szappan küllemének változását ebben a Galériában követheted nyomon. A Szappankészítés Kihívás másik 13 szappanját láthatod egyben itt. Ha kíváncsi vagy a Kihívás másik levendulás szappanjára, akkor itt megnézheted. * A fényképek nem teljesen azokat a színeket adják vissza, amiket akkor érzékelnénk, ha a kezünkben tartanánk azokat, de a fotókat igyekszünk azonos beállításban és megvilágításban készíteni. Közülünk senki sem profi fotós, de nem is ez a lényeg a Kihívásban, hanem a tapasztalatszerzés és megfigyelés. A képsorozatok így is visszaadják az érés...

read more

Zöldteás-jázminos szappan

Posted by on 19:58 in Adalékok, Díszítés, Esettanulmány, Haladóknak, Kezdő szappankészítőknek, Kutatás, Recepttervezés, Szappankészítés, Szappankészítő technikák, Szappanrecept | 5 hozzászólás

Zöldteás-jázminos szappan

Hogyan változik a Zöldteás-jázminos szappan az érési időben? Erre a kérdésre keressük a választ. Készítünk, fotózunk, tanulunk – együtt. Nézd meg a 8 hetes Szappankészítés Kihívásra készült szappanok fotóit, hétről hétre gyarapítjuk a galériát! Zöldteás-jázminos szappan – 8 hetes Szappankészítés Kihívás A Zöldteás-jázminos szappan receptje  Olajok  Folyadék  Adalékok  Illatosítás  58% Olívaolaj  desztillált víz  zöld mica  zöldtea illatolaj  24% kókuszolaj  jázmin illóolaj  7% kakaóvaj  7% mandulaolaj  4 % ricinusolaj A Zöldteás-jázminos szappan jellemzői A Szappankészítés Kihívás eddig bemutatott szappanjai közül ez lesz várhatóan a legjobb ápoló és hidratáló hatással rendelkező. Köszönhető ez annak, hogy 31-69% kemény-folyékony olajok aránya, valamint hogy a 69% igen értékes olajokból áll össze. Az olívaolaj 58%-a is önmagért beszél, de ezen kívül a kakaóvaj, mandulaolaj és a ricinusolaj is ütősek ebben a tekintetben. Jobban fog kopni, ez igaz, és nagyon kell ügyelni a szárazon tartására is – de megéri majd. P-D. Kriszta – majdhogynem első – szappanja igazán látványosra sikerült. A szappan a nevét az illatairól kapta, és a zöldtea illatolajhoz zöld színű micát választott a színezéshez. A Zöldteás-jázminos szappan küllemének változását ebben a Galériában követheted nyomon. A Szappankészítés Kihívás másik 13 szappanját láthatod egyben itt. * A fényképek nem teljesen azokat a színeket adják vissza, amiket akkor érzékelnénk, ha a kezünkben tartanánk azokat, de a fotókat igyekszünk azonos beállításban és megvilágításban készíteni. Közülünk senki sem profi fotós, de nem is ez a lényeg a Kihívásban, hanem a tapasztalatszerzés és megfigyelés. A képsorozatok így is visszaadják az érés...

read more

Csokis-mákos-uborkás szappan

Posted by on 20:58 in Adalékok, Díszítés, Esettanulmány, Haladóknak, Illatmentes szappanok, Keményedés, Kezdő szappankészítőknek, Kutatás, Recepttervezés, Szappankészítés, Szappanrecept, Színezés, Tartósság | 0 comments

Csokis-mákos-uborkás szappan

Hogyan változik a Csokis-mákos-uborkás szappan az érési időben? Erre is keressük a választ. Készítünk, fotózunk, tanulunk – együtt. Nézd meg a 8 hetes Szappankészítés Kihívásra készült szappanok fotóit, hétről hétre gyarapítjuk a galériát! Csokis-mákos-uborkás szappan – 8 hetes Szappankészítés Kihívás A Csokis-mákos-uborkás szappan receptje  Olajok  Folyadék   Adalékok  kókuszvaj  desztillált víz  kakaópor  pálmavaj  uborkahéj  sertészsír mák A szappan illatáról és a 3 féle zsír arányáról nincsenek infóim sajnos, de annyi bizonyos, hogy ez egy ultra kemény szappan lesz. Szép élénk benne az uborkahéj színe, érdekes lesz megfigyelni, hogy milyen mértékben változik meg a későbbiekben. Ez a szappan elsőként készült el a Kihívásban, így már a 3. kép is bekerült róla a galériába. A Kihívás hatodik résztvevője friss, élénkzöld színével hódíthat. István 8 heti fotógalériáját ITT LÁTHATOD. A 3. fényképen a szappanok 2 hetesek. * A fényképek nem teljesen azokat a színeket adják vissza, amiket akkor érzékelnénk, ha a kezünkben tartanánk azokat, de a fotókat igyekszünk azonos beállításban és megvilágításban készíteni. Közülünk senki sem profi fotós, de nem is ez a lényeg a Kihívásban, hanem a tapasztalatszerzés és megfigyelés. A képsorozatok így is visszaadják az érés...

read more

Tarka-barna pipereszappan

Posted by on 19:18 in Adalékok, Díszítés, Esettanulmány, Haladóknak, Illatosítás, Kutatás, Szappankészítés, Szappankészítő technikák, Szappanrecept, Tartósság | 0 comments

Tarka-barna pipereszappan

Hogyan változik a Tarka-barna pipereszappan az érési időben? Erre a kérdésre keressük a választ. Készítünk, fotózunk, tanulunk – együtt. Nézd meg a 8 hetes Szappankészítés Kihívásra készült szappanok fotóit, hétről hétre gyarapítjuk a galériát! Kávés szappan – 8 hetes Szappankészítés Kihívás A Tarka-barna pipereszappan receptje  Olajok  Folyadék  Adalékok  Illatosítás  20% kókuszvaj  desztillált víz  zöldagyag  fahéj és narancs illóolaj  30% pálmavaj  titán-dioxid  7% ricinusolaj  kakaópor  4% kakaóvaj  34% olívaolaj  6% shea-vaj A Tarka-barna pipereszappan jellemzői Az előző két extra-kemény szappan mellett ez is tartós lesz, 60-40% kemény-folyékony aránya ezt sejteti. Ha nem lenne benne a ricinusolaj, még keményebb lenne, ez szelídít rajta kicsit, a habzásán pedig erősen javít. Kellemes szappan lesz belőle, és nem fog szárítani. A massza formába öntése előtt harmadolásra került, majd színezés után rétegezve kerültek egymásra a színek. A formázás szépen sikerült, és a színek is harmóniában vannak egymással. Van benne fahéj illóolaj is, de nem annyi, hogy a fehér réteg színét befolyásolta volna. A fahéj illóolaj erősen melegítő olaj, ennek a mennyisége  nemcsak a színeket befolyásolhatja, hanem a formázhatóságot is. A mintán látszik, hogy a szappanmassza hőmérséklete éppen megfelelően langyos maradt a kiöntés után pár percig, szép rajzos lett. A fahéj illóolaj képes túl gyorsan pudingosítani, ezért ha mintázunk, jól tesszük, ha mértéktartóan alkalmazzuk. A Tarka-barna pipereszappant Ilonka készítette. A Tarka-barna pipereszappan küllemének változását ebben a Galériában követheted nyomon. A Szappankészítés Kihívás másik 13 szappanját láthatod egyben itt. * A fényképek nem teljesen azokat a színeket adják vissza, amiket akkor érzékelnénk, ha a kezünkben tartanánk azokat, de a fotókat igyekszünk azonos beállításban és megvilágításban készíteni. Közülünk senki sem profi fotós, de nem is ez a lényeg a Kihívásban, hanem a tapasztalatszerzés és megfigyelés. A képsorozatok így is visszaadják az érés...

read more

Diószappan

Posted by on 10:28 in Adalékok, Esettanulmány, Haladóknak, Illatmentes szappanok, Illatosítás, Keményedés, Kezdő szappankészítőknek, Kutatás, Szappankészítés, Szappanrecept, Színezés | 0 comments

Diószappan

Hogyan változik a Diószappan szappan az érési időben? Erre keressük a választ. Készítünk, fotózunk, tanulunk – együtt. Nézd meg a 8 hetes Szappankészítés Kihívásra készült szappanok fotóit, hétről hétre gyarapítjuk a galériát! Diószappan – 8 hetes Szappankészítés Kihívás A Diószappan receptje  Olajok  Folyadék  Adalékok  Illatosítás  24% shea-vaj  diólevél főzet  1,5 ek. zöldagyag  natúr illat  19% kókuszvaj  titán-dioxid  19% szőlőmagolaj  19% kakaóvaj  10% mandulaolaj  10% méhviasz A Diószappan jellemzői Ennek a receptnek szinte bajnoki mértékű lesz a keménysége, hiszen 70-30% benne a szilárd és folyékony olaj összetevő, ráadásul ebből 10% méhviasz, ami extra tartóssá teszi. Emellett nem fog szárítani, hiszen kókuszvajat szolidan tartalmaz, és a szőlőmagolaj meg a mandulaolaj nagyon jó bőrtápláló tulajdonságokkal rendelkezik. Nem lesz nagy habja. Nemesen egyszerű Diólevél főzettel készült, és színét egy kevés zöldagyag erősíti. Érdekes lesz majd megfigyelni, hogy mennyit változik a 8 hetes kihívás alatt. Várakozásunk az lehet, hogy nem fog jelentősen fakulni, hiszen az agyagok magabiztosan szokták magukat tartani a lúgos közegben is – de majd kiderül. Jelenleg szép babérlevél-színűnek mondanám. Van azért esély a változásra is, hiszen a diólevél főzete barna színű, ez befolyásolhatja a továbbiakat: A Diószappan Horváth Edit munkája. A Diószappan küllemének változását ebben a Galériában követheted nyomon. A Szappankészítés Kihívás másik 13 szappanját láthatod egyben itt. * A fényképek nem teljesen azokat a színeket adják vissza, amiket akkor érzékelnénk, ha a kezünkben tartanánk azokat, de a fotókat igyekszünk azonos beállításban és megvilágításban készíteni. Közülünk senki sem profi fotós, de nem is ez a lényeg a Kihívásban, hanem a tapasztalatszerzés és megfigyelés. A képsorozatok így is visszaadják az érés...

read more

Zöldagyagos kecsketejes szappan

Posted by on 20:54 in Adalékok, Esettanulmány, Haladóknak, Keményedés, Kezdőknek, Kutatás, Recepttervezés, Szappankészítés, Szappanrecept | 0 comments

Zöldagyagos kecsketejes szappan

Hogyan változik a szappan az érési időben? Erre a kérdésre keressük a választ. Készítünk, fotózunk, tanulunk – együtt. Nézd meg a 8 hetes Szappankészítés Kihívásra készült szappanok fotóit, hétről hétre gyarapítjuk a galériát! Zöldagyagos kecsketejes szappan – 8 hetes Szappankészítés Kihívás Ezt a szappant azért választottam harmadikként a Kihívás szappanjai közül, mert ennél nagyon látványos színváltozás történt egyetlen hét leforgása alatt. Erről majd még beszélni fogunk. Ha követed a kihívásunkat, akkor tudod, hogy az első hetének a végén vagyunk, tehát eddig 2 db fotót készítettek a résztvevők: az egynapos szappanról és az egyhetes szappanról, így megvannak az első tapasztalatok. A szappan Szabóné Katona Judit tervezésében és kivitelezésében készült, és érdekessége, hogy a pálmazsírt és a sertészsírt kombinálja az adott zsírszázalékon belül (lsd. a táblázatban a szappan pontos összetételét). Ez azért lehetséges, mert a két zsír elszappanosítási száma szinte teljesen megegyezik. Zöldagyagos kecsketejes szappan recept  Olajok  Folyadék  Adalékok  Illatosítás  pálmazsír  kecsketej  zöldagyag  teafa illóolaj  sertészsír, a kettő együtt  47%  avokádóhéj-őrlemény  24% kókuszvaj  29% olívaolaj A Zöldagyagos kecsketejes szappan jellemzői A Zöldagyagos kecsketejes szappan legjellemzőbb használati tulajdonsága az, hogy nagyon jó kemény, tartós szappan lesz belőle, hiszen 71-29% arányban tartalmaz szilárd zsírokat ill. folyékony olajat. valószínűnek is tartom, hogy elég gyorsan pudingosodott, nem sok időt hagyva a ráérős formázásra. Ehhez az olajösszetételhez nem ajánlanék bonyolult örvény-formázást – mert nem hagyná magát, de Judit kiválóan választott hozzá design-t. A Zöldagyagos kecsketejes szappan küllemének változását ebben a Galériában követheted nyomon. A Szappankészítés Kihívás másik 13 szappanját láthatod egyben itt. * A fényképek nem teljesen azokat a színeket adják vissza, amiket akkor érzékelnénk, ha a kezünkben tartanánk azokat, de a fotókat igyekszünk azonos beállításban és megvilágításban készíteni. Közülünk senki sem profi fotós, de nem is ez a lényeg a Kihívásban, hanem a tapasztalatszerzés és megfigyelés. A képsorozatok így is visszaadják az érés...

read more

Kávés szappan

Posted by on 19:56 in Adalékok, Esettanulmány, Kezdő szappankészítőknek, Recepttervezés, Szappankészítés, Szappanrecept, Színezés, Tartósság | 4 hozzászólás

Kávés szappan

Hogyan változik a szappan az érési időben? Erre a kérdésre keressük a választ. Készítünk, fotózunk, tanulunk – együtt. Nézd meg a 8 hetes Szappankészítés Kihívásra készült szappanok fotóit, hétről hétre gyarapítjuk a galériát! Kávés szappan – 8 hetes Szappankészítés Kihívás   Olajok  Folyadék Adalékok Illatosítás  30% olívaolaj főzött feketekávé (lehűtve!) kávéőrlemény a főzött és az őrölt kávé adja az illatát  25% kókuszvaj nátrium-laktát  20 % pálmavaj  10% shea-vaj  10 % ricinusolaj  5 % kakaóvaj Dervanics Roland így ír a Kávés szappan készítéséről: “5% SF; Deszt. vízzel lefőzöm a kávét, (ez adja a folyadékfázist) majd hagyom kihűlni. Hűtőbe is beteszem. A masszának eleve nagyon jó kávé illata van, de én még tettem bele 2 csapott evőkanál kávéőrleményt is. Szeretjük az enyhén radírozó szappanokat.” Roland szappanja 55% – 45%-ban tartalmaz szilárd vajakat és folyékony olajokat, már az arány önmagában is sejteti, hogy tartós, kemény szappan lesz belőle. Ezt valamelyest még a kávéőrlemény is erősíteni tudja, így a két tényező együtt plusz kopásállóságot ad ennek a dörzsis szappannak. Ezen a jól sikerült képen a friss Kávés szappant látjuk: A Kávés szappan küllemének változását ebben a Galériában követheted nyomon. A Szappankészítés Kihívás másik 13 szappanját láthatod egyben itt. * A fényképek nem teljesen azokat a színeket adják vissza, amiket akkor érzékelnénk, ha a kezünkben tartanánk azokat, de a fotókat igyekszünk azonos beállításban és megvilágításban készíteni. Közülünk senki sem profi fotós, de nem is ez a lényeg a Kihívásban, hanem a tapasztalatszerzés és megfigyelés. A képsorozatok így is visszaadják az érés...

read more

Levendulás-sárgarépás hullámok

Posted by on 18:24 in Adalékok, Esettanulmány, Kezdő szappankészítőknek, Kutatás, Szappankészítés, Szappanrecept, Színezés | 0 comments

Levendulás-sárgarépás hullámok

Hogyan változik a szappan az érési időben? Erre a kérdésre keressük a választ. Készítünk, fotózunk, tanulunk – együtt. Nézd meg a 8 hetes Szappankészítés Kihívásra készült szappanok fotóit, hétről hétre gyarapítjuk a galériát! Levendulás-sárgarépás hullámok – 8 hetes Szappankészítés Kihívás Ez a szappan nagyon jól hidratál majd. Mivel 70%-a folyékony olaj, így nem lesz kemény, cserébe domináns tulajdonsága lesz a kiváló “ápoló” hatás. A Levendulás-sárgarépás hullámok esetében azt fogjuk figyelni, hogy a sárgarépa és a macerált alkanna színe vajon az idő múlásával hogyan fog változni. Jelenleg mindkettő szép élénk, az alkannás rész mély lila, a répás részben kivehetőek az aprócska sárgarépa darabok. Selyem is van benne, de az láthatatlan 🙂 Ez a kép az egynapos szappanról készült, ezt követi majd a többi is, mindig 7 nappal az előzőt követően fényképezünk. Egyértelmű, hogy a fényképek nem teljesen azokat a színeket adják vissza, amiket akkor érzékelnénk, ha a kezünkben tartanánk azokat, de a fotókat igyekszünk azonos beállításban és megvilágításban készíteni. Közülünk senki sem profi fotós, de nem is ez a lényeg a Kihívásban, hanem a tapasztalatszerzés és megfigyelés. A képsorozatok így is visszaadják az érés változásait. Iza szappanján egynapos korában nem találtunk szappanport. Receptje 7-8% túlzsírozással készült. Az értékközlés azért nem hajszálpontos, mert nem tudom, hogy hidegen sajtolt-e a rizsolaj, amit használt – egy biztos: jelentős zsírfelesleg IS gondoskodik arról, hogy ne szárítson. Olajok Folyadék Adalékok Illatosítás  35% olívaolaj desztillált víz  Tussah selyem  Levendula illóolaj  20% rizskorpa olaj  Macerált alkanna  20% kókuszvaj  Sárgarépa  10% shea-vaj  10% makadámia olaj  5% ricinus olaj A Levendulás-sárgarépás hullámok Radics Izabella munkája. Iza 8 hetes Kihívás-galériáját itt találod, egyelőre az egynapos szappan fotójával, hetente gyarapodva újabb...

read more
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com