Tavaszi szappan

Tavaszi szappan

Hogyan változik meg a Tavaszi szappan külseje az érési időben?
Erre a kérdésre is keressük a választ.
Készítünk, fotózunk, tanulunk – együtt.
Nézd meg a 8 hetes Szappankészítés Kihívásra készült szappanok fotóit, hétről hétre gyarapítjuk a galériát! 

Olvasd tovább a cikket itt! >>> 

Tavaszi szappan – 8 hetes Szappankészítés Kihívás

A Tavaszi szappan receptje

Olajok Folyadék Adalékok Illatosítás
9% kakaóvaj Kecsketej Rózsaszín és sárga élelmiszer színező Citronella illóolaj
9% shea-vaj
46% pálmavaj
9% kókuszvaj
27% olívaolaj

A Tavaszi szappan jellemzői

Nagyon kemény, tartós szappant tervezett Suzana Knezevic ezzel a recepttel, 73-28% a szilárd és folyékony arány.
Kevés kókuszvajat tett bele, mindössze 9%-ot, ezért a habzása visszafogott lesz.
A pálmavaj magas aránya talán szokatlannak tűnhet elsőre, de kipróbálásra érdemes, hiszen ott vannak mellette az ápolóbb vajak és az olívaolaj is, de a kecsketej is hozzájárul a habhoz.
Az illata a frissességet, vidámságot erősíti, akárcsak a tavaszi virágszínek, melyek egyelőre úgy tűnik, nem sokat változtak az elmúlt 5 hét alatt.
Talán kicsit halványodnak az idő múlásával.

A Tavaszi szappan küllemének változását ebben a Galériában követheted nyomon.
A Szappankészítés Kihívás másik 13 szappanját láthatod egyben itt.

* A fényképek nem teljesen azokat a színeket adják vissza, amiket akkor érzékelnénk, ha a kezünkben tartanánk azokat, de a fotókat igyekszünk azonos beállításban és megvilágításban készíteni.
Közülünk senki sem profi fotós, de nem is ez a lényeg a Kihívásban, hanem a tapasztalatszerzés és megfigyelés.
A képsorozatok így is visszaadják az érés változásait.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.