Hogyan változik meg a Tavaszi szappan külseje az érési időben?
Erre a kérdésre is keressük a választ.
Készítünk, fotózunk, tanulunk – együtt.
Nézd meg a 8 hetes Szappankészítés Kihívásra készült szappanok fotóit, hétről hétre gyarapítjuk a galériát!
Olvasd tovább a cikket itt! >>>
Tavaszi szappan – 8 hetes Szappankészítés Kihívás
A Tavaszi szappan receptje
Olajok | Folyadék | Adalékok | Illatosítás |
9% kakaóvaj | Kecsketej | Rózsaszín és sárga élelmiszer színező | Citronella illóolaj |
9% shea-vaj | |||
46% pálmavaj | |||
9% kókuszvaj | |||
27% olívaolaj |
A Tavaszi szappan jellemzői
Nagyon kemény, tartós szappant tervezett Suzana Knezevic ezzel a recepttel, 73-28% a szilárd és folyékony arány.
Kevés kókuszvajat tett bele, mindössze 9%-ot, ezért a habzása visszafogott lesz.
A pálmavaj magas aránya talán szokatlannak tűnhet elsőre, de kipróbálásra érdemes, hiszen ott vannak mellette az ápolóbb vajak és az olívaolaj is, de a kecsketej is hozzájárul a habhoz.
Az illata a frissességet, vidámságot erősíti, akárcsak a tavaszi virágszínek, melyek egyelőre úgy tűnik, nem sokat változtak az elmúlt 5 hét alatt.
Talán kicsit halványodnak az idő múlásával.
A Tavaszi szappan küllemének változását ebben a Galériában követheted nyomon
A Szappankészítés Kihívás többi szappanja
* A fényképek nem teljesen azokat a színeket adják vissza, amiket akkor érzékelnénk, ha a kezünkben tartanánk azokat, de a fotókat igyekszünk azonos beállításban és megvilágításban készíteni.
Közülünk senki sem profi fotós, de nem is ez a lényeg a Kihívásban, hanem a tapasztalatszerzés és megfigyelés.
A képsorozatok így is visszaadják az érés változásait.
0 hozzászólás